Blue Flower

diamantmuseum antwerpen

 


Openingstijden: Adres: Koningin Astridplein 19-23 (naast de Antwerpse Zoo).

Antwerpen is al eeuwenlang een belangrijke stad voor de diamanthandel. Er zijn zo’n 1500 diamantbedrijven en ongeveer 50% van de wereldhandel in diamant gebeurt in deze stad. In het Diamantmuseum leert u alles over diamant en ziet u hoe deze handel in de hardste materie tot bloei kwam in Antwerpen. Zo staan er in elke zaal wereldbollen die aangeven hoe de contacten met andere diamantlanden verlopen.

Met levendig beeldmateriaal en klank- en lichteffecten ziet u hoe diamant ontstaat, hoe en waar het wordt gewonnen, hoe diamant bewerkt en hoe diamant wordt verwerkt in sieraden.

Toegangsprijs: € 6,00; reductieprijs € 4,00; gratis o.a. voor jongeren onder de 12 jaar Openingstijden: 10.00-17.30 Gesloten: iedere woensdag behalve op feestdagen die op woensdag vallen 25 en 26 december de maand.

rubenshuis antwerpen

 

Rubenshuis


Adres: Wapper 9-11 Openingstijden: 10.00-17.00 (maandag gesloten)


De bekendste zoon van Antwerpen is Peter Paul Rubens. Als 12-jarige jongen kwam hij naar de
stad en hij heeft er sindsdien altijd gewoond, met uitzondering van een korte periode in Italië.


Dat leven in Italië heeft Rubens sterk beïnvloed. Toen hij in 1608 naar Antwerpen terugkeerde
liet hij twee jaar later een woning aan de Vaartstraat (nu: Wapper) verbouwen.

Het werd een paleisje naar het voorbeeld van de renaissancepaleizen in Italië.U ziet hem al van verre: de imposante toren van de Grote Kerk in Antwerpen, de hoogste kerktoren van de Benelux. 123 Meter steekt deze spits boven het historische stadscentrum uit. De dom in Utrecht is maar 110 meter hoog. Als u Antwerpen bezoekt dan is het bezoek aan deze prachtige kerk een must. Er is hier zoveel historie aanwezig. Bovendien tijdens warme dagen geeft de kerk koelte en rust. Tijdens een regenbui kunt u goed schuilen in de dit mooie en gastvrije gebouw. In Nederland kunnen we hier nog wat leren. Vraag eens om een rondleiding in het gebouw en probeer u te verdiepen in wat er allemaal nodig is geweest om deze prachtige kerk te bouwen.In de 14e eeuw werd de eerste steen voor deze gotische kruiskerk gelegd; pas twee eeuwen later was het bouwwerk af. Vier werken van Peter Paul Rubens zijn in de Grote kerk van Antwerpen te bewonderen, waaronder De Kruisoprichting en De Kruisafneming, erfgoed van wereldformaat.

Adres: Koningin Astridplein 26

Openingstijden: vanaf: 10 uur.

Sluit: afhankelijk van

Dierentuin Zoo Antwerp


De Zoo van Antwerpen ligt midden in de stad en is een van de oudste (1843) en mooiste
dierentuinen van Europa. Om deze reputatie hoog te houden is begin 2007 besloten de
dierentuin uit te breiden. In de komende 10 jaar wordt de dierentuin 10% groter met onder
andere een Afrikaanse savanne.


Toegangsprijs: € 16,90, kinderen 3-11 jaar € 11,90, onder 3 jaar gratis.

 

De Suikerrui Ruihuis (Suikerrui 21, 03/23201 03). Openingstijden: 10.00-17.30
(gesloten op dinsdag en woensdag).

De Suikerrui dankt haar naam aan de suikerzieders en de bakkers die er destijds woonden. De Suikerrui was vroeger de allereerste binnenhaven. Ruien waren kanaaltjes (Roya = waterloop) waarlangs handelswaren per boot in de stad werden gebracht. De ruien werden allemaal overwelfd en momenteel kan men de ondergrondse ruien nog per boot bezoeken na afspraak.

Toegangsprijs: € 2,50, Een wandeling door de ruien metgids kost € 14,00, kinderen 12-18 jaar € 10,00, voor groepen zijn er kortingen. Bij telefonische reserveringen wordt € 3,00 administratiekosten in rekening gebracht. Openingstijden: 10.00- 17.00 (zaterdag tot 15.00, zondag 13.00-16.00)